Har din virksomhed en agil marketingafdeling? Vi giver 5 tips

Digitaliseringen har ramt os alle – både store og små virksomheder er påvirket af nye teknologier, digitale marketingkanaler, og vi ser, at helt nye konkurrenceparametre sætter agendaen for virksomheders digitale transformation. Det kalder vi for et paradigmeskifte fra old school marketing til new school marketing. Hos LIFTED COMPETENCE arbejder vi med at løfte medarbejderes digitale marketingkompetencer, fordi vi ser et stigende behov for at skabe en agil marketingafdeling, som forstår at levere målbare resultater, som imødekommer både kundernes efterspørgsel og virksomhedens mål. Det kræver, at marketingmedarbejdere styrker og udvikler de helt rigtige kompetencer til at forstå, hvordan de skal levere på mål, kundeoplevelse, budget og strategi.

LIFTED COMPETENCE - Digital marketing

5 tips til at sætte gang i en agil marketingafdeling:

1. Opstil virksomhedens digitale mål og overvej, hvilke krav det stiller til marketingafdelingen

Start med at kigge på jeres strategiske målsætninger sat op imod, hvilke krav det stiller til marketingafdelingen. Hvilke mål, forventninger og krav skal marketingafdelingen måles på, og hvordan sikrer I at levere målbare resultater? I nutidens digitale landskab kan marketingmedarbejdere ikke længere bruge flere måneder på at udarbejde marketingplaner og lave markedsundersøgelser – de skal være hurtige til at innovere, producere og reagere på markedsændringer. Agile marketingmedarbejdere forstår at forene langsigtede strategier med iterative projekter, hvor de konstant tilpasser, tester, indsamler data og sigter efter målbare resultater for den digitale marketingindsats, som lever op til virksomhedens overordnede mål.

2. Hav fokus på at skabe en succesfuld digital kunderejse

Hvor mange besøger jeres hjemmeside? Hvor mange har downloadet jeres app? Hvor mange falder fra ved indkøbskurven? Hvordan kommunikerer I til eksisterende kunder? Marketing i den digitale tidsalder er et helt nyt spil, hvor det grundlæggende handler om at konkurrere på kundeoplevelser. Hvordan gør I det? I bør først og fremmest kunne besvare ovenstående spørgsmål. Marketingmedarbejdere skal i dag levere den rigtige oplevelse på det rigtige tidspunkt via de rigtige kanaler. De virksomheder, som forstår at levere dette, står stærkere i forbrugerens top of mind og det styrker både brandet og kundeloyaliteten. Hvis jeres kunder skulle rate deres digitale oplevelse hos jer fra 1 til 10, hvilken rating ville I så få?

3. Brug teknologi til at skabe nem adgang til digital læring

Det er afgørende at skabe en læringskultur, hvor der er fokus på udvikling og vidensdeling, hvis I vil følge trop med den digitale udvikling. En agil marketingafdeling kræver, at alle medarbejdere er up-to-date med den seneste viden, nye teknologier, softwareopdateringer, nyheder og trends inden for digital marketing. Mobile, sociale og cloud-baserede læringsplatforme bør være en integreret del i jeres dagligdag til udvikling af kreativitet, læring og vidensdeling. Easy access, convenience, simplicity, one-point of access, customization og mobility er vigtige keywords for den agile marketingafdeling, hvor alle marketingmedarbejdere har det bedste fundament for at nå virksomhedens KPI’er inden for budget og tidsramme. Dette understøttes også i Deloitte’s seneste rapport, Global Human Capital Trends 2016, hvor de deler resultaterne om de vigtigste tendenser i HR og læring. Virksomheder bør behandle medarbejdere som kunder og opfylde deres individuelle udviklingsbehov i stedet for at skubbe dem gennem standardiserede uddannelsesforløb, som ikke stimulerer deres kreativitet, passion, talent og interesse.

4. Skab tid og rum til kreativitet for jeres digitale indsats

Hvis I vil følge med på det stærkt konkurrenceprægede marked, kræver det at have innovative og digitale medarbejdere. Alt forskning viser, at det er afgørende at skabe tid og rum for at medarbejdere kan nå ind til deres kreative indre – der hvor fantasi, ideer og leg opstår. Det er der, mennesker får innovative og gennembrydende ideer. Lad dig eksempelvis inspirere af forskningen fra John Cleese – “How to be Creative”.

5. Gør den digitale vision til et fælles mål for at drive agiliteten

For at udnytte det fulde potentiale i at skabe en agil marketingafdeling, bør der først og fremmest være en fælles vision, som skal kommunikeres, iværksættes og udleves på tværs af teams, og drives af afdelingsledere og managers, som forstår at motivere og inspirere medarbejdere. Har I en fælles digital vision for at drive agiliteten?

“Vores højeste prioritet er tilfredse kunder, og derfor har vi fokus på kunderejsen og den værdi, vi giver kunden med vores digitale marketingtiltag. Vi glæder os over forandring og planlægger efter den. Vi mener, at vores evne til at reagere hurtigt på forandringer er en kilde til konkurrencemæssige fordele – vi udvikler marketingplaner fra uge til uge og måned til måned. Vi anerkender, at afprøve nye metoder og kanaler og lære af vores fejl, som gør, at vi tilpasser os løbende. Vi bryder løbende op med siloer og deler data og erfaringer på tværs af afdelinger, så vi løbende leverer de bedste produkter og services til vores kunder. Vi forstår at udvikling, læring og kreativitet er afgørende for at følge med i udviklingen og derfor har vi løbende fokus på digital kompetenceudvikling”. Citat fra Camilla Gad Krogsgaard, Digital Transformation Consultant, LIFTED COMPETENCE

I skal i virksomheden drives af kunderne, forstå deres behov, opsætte KPI’er og gøre alle digitale indsatsområder målbare, så I løbende kan blive endnu bedre til at give jeres kunder den bedste brugeroplevelse. Alt dette kræver et intensivt fokus på at løfte det digitale kompetenceniveau i marketingafdelingen.

Start med at blive klogere på dit eget digitale kompetenceniveau og anbefal dine kolleger at tage et kompetencetjek her – det koster nul og niks.

Spark gang i din digitale transformation i dag og bliv en del af fremtidens digitale vindere.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt