Hvad er ALT-tags?

Alt tags er en HTML tilføjelse til billeder på dit site. Det er et kort tekststykke, som du kan bruge til at fortælle, hvad der er på billedet og om billedet. Det bliver også kaldt alt beskrivelse, image tag, alternate tag, image tekst, eller alt tekst.

At tilføje unikke, beskrivende alt tags på billeder, kan have en positiv virkning på dine rankeringer.

ALT-tags bliver vist, hvis billedet ikke kan loades – eksempelvis pga. dårlig internetforbindelse. Du kan endvidere også tjekke billedets ALT-tag ved at holde din mus over billedet. I eksemplet herunder holder vi musen over billede på vores side med vores uddannelse i digital markedsføring. I dette tilfælde er vores ALT-tag: “Uddannelse i digital markedsføring”.

Eksempel på et alt tag

 

Hvad bruges alt tags til, og hvad er deres formål?

Med billeder skal man forstå, at de i Googles øjne er blanke. Google kan læse billedets størrelse, format, filstørrelse, filnavn, og alt tag. De første tre omhandler design, og her er der ikke de store ting, man kan arbejde med ift. SEO. De to sidste derimod, filnavn og alt tag, er nogle, man kan omskrive og optimere, så de indeholder information om billedet, siden billedet ligger på, og generelt emnet siden omhandler.

Det er lige præcis det, der er deres formål, og på den måde kan man få optimeret billedet til Google.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt