Har din virksomhed en digital vækstkultur?

Digital vækstkultur, Digital marketing, kompetencer, online marketing,Digitaliseringens mange muligheder er efterhånden blevet et fast samtaleemne for mange danske virksomheder, hvor der bl.a. tales om disruptive teknologier, innovative forretningsmodeller, digitale økosystemer og nye konkurrenceparametre inden for digital marketing.

Digitaliseringen bør starte indefra i virksomheden med et fokus på at skabe og fremme en digital vækstkultur, hvor medarbejderne på tværs af afdelinger forstår, hvordan digitalisering kan understøtte virksomhedens vækstpotentiale.

”Digitalisering skal være vor tids dampmaskine, der tager os det sidste skridt fra hestekraft til computerkraft. Nøglen ligger i at udvikle en digital vækstkultur hos alle de mennesker, der arbejder på tværs af sektorerne i Danmark. Formår vi det, så står vi stærkt i den internationale konkurrence og har alle forudsætninger for at indtræde i historiebøgerne som en nøglespiller i den digitale revolution”. Kilde: www.finans.dk

Det betyder, at det enkelte menneskes kompetencer, viden og den kultur det indgår i, skal udvikles løbende for at kunne følge med i den digitale udvikling. Medarbejderne skal altså være med til at løfte det digitale vækstpotentiale i virksomheden.

Hos LIFTED COMPETENCE tror vi på, at digitalisering i første omgang handler om organisationsudvikling, som er funderet i mennesker og deres kompetencer, erfaring og ekspertise. Et godt sted at starte – når der tales om digitalisering – er opgradering af medarbejdernes kompetenceniveau inden for digital marketing. På den måde opstår der på tværs af virksomheden en fælles forståelse og interesse for den digitale udvikling af virksomheden – uanset om der er tale om salg, marketing, indkøb eller produktion. Det kan ses som en digital vækstkultur, hvor digitalisering er en naturlig del af alle nye beslutninger. Men der findes ikke en “one-size-fits-all” løsning, når det kommer til at omfavne digitaliseringens muligheder og potentiale for din virksomhed. Hvis det f.eks. handler om marketing, er det afgørende, at marketingafdelingen er 100% opdateret på digitale marketingdiscipliner og evner at bruge data til at forstå, hvordan kundernes adfærd og behov ændrer sig. Her kan virksomheder med fordel hente hjælp, sparring og rådgivning hos eksperter for at kortlægge, hvad der skal til for at understøtte virksomhedens forretningsmål og strategi – og realisere disse gennem digitale løsninger.

Nutidens digitale landskab stiller nye krav til virksomheder og deres evne til at tilpasse sig forbrugerens behov og adfærd. Med en digital vækstkultur mener vi hos LIFTED COMPETENCE, at der bør være et fokus på digital kompetenceudvikling. Det er vigtigt, at medarbejderne har adgang til den seneste viden om trends, tendenser og teknologier. Det kan bidrage til, at afdelinger på tværs af virksomheden bedre forstår potentialet i at udnytte data og digitale platforme som strategiske aktiver, der kan skabe vækst og nye forretningsområder.

Vil du skabe en digital vækstkultur i din virksomhed? Er du bevidst om dit digitale marketingniveau? Mestrer marketingafdelingen i din virksomhed de digitale marketingdiscipliner?

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt